Στο Kalimera Village, δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε τη φυσική ομορφιά της Κρήτης και να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες μας θα έχουν μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον εμπειρία. Είμαστε περήφανοι που είμαστε ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία στο Πισκοπιανό, προσφέροντας στους επισκέπτες μας την ευκαιρία να απολαύσουν το νησί ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

Το ξενοδοχείο μας είναι χτισμένο με φυσικά υλικά όπως ξύλο και πέτρα που δένουν άψογα με το γύρω τοπίο. Χρησιμοποιούμε επίσης ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό και συσκευές και έχουμε εγκαταστήσει ηλιακούς συλλέκτες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ζεστού νερού. Έχουμε επίσης εφαρμόσει προγράμματα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης και χρησιμοποιούμε βιολογικά και τοπικά προϊόντα στο εστιατόριό μας.

Η φιλική προς το περιβάλλον προσέγγισή μας εκτείνεται πέρα ​​από το ξενοδοχείο. Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες μας να εξερευνήσουν το νησί με τα πόδια ή με ποδήλατο και παρέχουμε χάρτες και πληροφορίες για την τοπική χλωρίδα και πανίδα. Συνεργαζόμαστε επίσης στενά με τοπικούς οργανισμούς διατήρησης για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειές τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον δεν είναι μόνο καλό για το περιβάλλον, αλλά επιτρέπει επίσης στους επισκέπτες μας να βιώσουν τη φυσική ομορφιά της Κρήτης με αυθεντικό και βιώσιμο τρόπο. Στο Kalimera Village, πιστεύουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι απαραίτητη για μια γεμάτη και ευχάριστες διακοπές και δεσμευόμαστε να το κάνουμε αυτό προτεραιότητα για τους επισκέπτες μας.
 

Ακολουθούν ορισμένοι από τους τρόπους με τους οποίους εφαρμόζουμε την φιλική προς το περιβάλλον πολιτική μας:

 • Χρησιμοποιούμε ηλιακό σύστημα ζεστού νερού που παρέχει το 100% της ενέργειας που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του νερού.
 • Έχουμε εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά πάνελ που καλύπτουν έως και το 72% της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας.
 • Χρησιμοποιούμε ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες σε όλο το ξενοδοχείο.
 • Τα συστήματα καρτών κλειδιών που διαθέτουμε απενεργοποιούν αυτόματα το ηλεκτρικό ρεύμα στα δωμάτια των επισκεπτών όταν δεν είναι κατειλημμένα για να αποφευχθεί η άσκοπη κατανάλωση.
 • Χρησιμοποιούμε πρακτικές εξοικονόμησης νερού, όπως η χρήση ντους χαμηλής ροής και βρύσες στα μπάνια μας.
 • Οι κήποι μας αποτελούνται από αυτοφυή φυτά που απαιτούν λίγο νερό και χρησιμοποιούμε έξυπνα συστήματα άρδευσης για την εξοικονόμηση νερού.
 • Προμηθεύουμε τοπικά προϊόντα για το πρωινό μας για να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της μεταφοράς τροφίμων.
 • Συνεργαζόμαστε με τοπικές επιχειρήσεις και οργανισμούς για να υποστηρίξουμε την τοπική οικονομία.
 • Λαμβάνουμε μέτρα για τη μείωση της έκθεσης σε τοξικές χημικές ουσίες στο ξενοδοχείο.

 

Ζητάμε επίσης από τους επισκέπτες μας να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους φιλικούς προς το περιβάλλον στόχους μας με το να:

 • Σβήνετε τα φώτα και τις τηλεοράσεις όταν φεύγετε από το δωμάτιό σας.
 • Κλείσιμο των βρυσών νερού όταν δεν χρησιμοποιούνται.
 • Περιορισμός της χρήσης κλιματιστικών και θερμαντήρων και απενεργοποίηση όταν τα παράθυρα ή οι πόρτες είναι ανοιχτά.
 • Συμμετέχοντας στην πολιτική μας για πετσέτες και σεντόνια για εξοικονόμηση πόρων.

 

Μαζί μπορούμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για το νησί της Κρήτης.